Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kippenbouten in sinaasappel-champignonsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kippenbouten
1/2 theel kerriepoeder
peper en zout
50 gr boter of margarine
2 sinaasappels
3 eetl sinaasappelmarmelade
1 theel kaneel
250 gr champignons
1/2 l blik mandarijntjes op sap

Bereiden

Bestrooi de kippenbouten met kerriepoeder, peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom goudbruin. Borstel de sinaasappels schoon en rasp 1/2 eetl van de schil. Pers ze en voeg het sap met de marmelade en kaneel bij de kip. Leg het deksel op de pan. Stoof 30 minuten.
Borstel de champignons en verdeel ze in plakjes. Giet de mandarijntjes af en voeg eventueel nog wat sap bij de kippenbouten. Voeg de champignons, de mandarijntjes en de sinaasappelrasp bij de kippenbouten. Stoof nog 10 minuten met het deksel op de pan en kook intussen rijst en bijvoorbeeld sperziebonen voor bij dit gerecht.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip in een knapperig kaasjasje met saladewraps en tortilla‘s
Kip met venkel
Abon ajam (gerafelde kip)
Kipschotel á la Bresse
Poulet au Riesling uit de Elzas I

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes